Projekt "Uključi se knjigom"

Projekt „Uključi se knjigom“ otpočeo je 15. veljače 2021. godine. Vodeći partner Gradska knjižnica Zadar potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Europskog socijalnog fonda i od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Partneri u projektu su uz Gradsku knjižnicu, Grad Nin, Općina Poličnik, Općina Preko, Općina Galovac i Udruga HVIDR-a Zadar. Cilj projekta je osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom, odnosno proširiti usluge za korisnike Gradske knjižnice Zadar koji posjećuju bibliobusna stajališta. Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova tehnička je pomoć tijekom provedbe projekta.

U okviru Projekta u tijeku je provedba edukacija djelatnika Gradske knjižnice Zadar za rad s osobama s invaliditetom. U edukativno-iskustvenim radionicama imaju priliku usvajati nova znanja i vještine kako bi poboljšali svoj svakodnevni rad s korisnicima, a osobito s osobama s poteškoćama. Navedenu edukaciju provodi Valentina Cindori, socijalni pedagog, psihoterapeut i supervizor. Naime, djelatnici knjižnice se u svakodnevnom radu susreću s različitim tipovima korisnika između ostalog i s osobama s invaliditetom, stoga im je važno znati kako zadovoljiti potrebe korisnika, ostvariti uspješnu asertivnu komunikaciju te kako pravilno reagirati u različitim zahtjevnim situacijama.

U tijeku su i radionice pod nazivom Psihosocijalna podrška osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima u Općini Poličnik i Udruzi HVIDR-a Zadar koje također provodi socijalni pedagog, psihoterapeut i supervizor, Valentina Cindori.

Novosti Arka
Novosti Arka
Novosti Arka
Novosti Arka